Vilken värmekamera är rätt för mig?

Vi hjälper dig hitta rätt värmekamera, nya värmekameror, ny energilogger m.m.

Hej!

Det kan vara svårt att veta vilken värmekamera man ska köpa.
Vi har därför satt ihop en guide som enkelt hjälper dig hitta rätt bland alla modeller samt hjälper dig förstå vad alla facktermer betyder.  Vi visar även Flirs nya värmekameror A50/A70 smart sensor samt den nya prisvärda energiloggern DranXpert från Dranetz.

- Vilken värmekamera är rätt för mig?

- Flir A50/A70 smart sensor. Kompakt värmekamera med smart sensor.

- Dranetz DranXpert energilogger. Branschledande i sin prisklass.

- Kommande kurser

 Mycket nöje!

 

 FLIR C5 värmekamerA beving

Vi hjälper dig hitta rätt värmekamera - Guide.

För att hitta den lämpligaste värmekameran, bör man tänka på vad kameran ska användas för och hur ofta man planerar att använda den.

FLIRs termiska kameror för bostads-, kommersiell och industriell användning varierar i pris från runt 5000 kronor till flera hundra tusen med betydande skillnad i prestanda däremellan. Rätt kamera ger de funktioner som användaren behöver till ett pris de har råd med.

Eftersom det finns dussintals specifikationer som man kan jämföra mellan kameror, är det viktigt att förstå vilka som kan vara mest användbara att kontrollera när man utvärderar de olika värmekameraserier som erbjuds av FLIR.

Här är fyra av de viktigaste faktorerna att tänka på:

 • Upplösning: Generellt, ju lägre kostnad för en kamera, desto lägre upplösning. Även med en lägre upplösning kan dessa kameror vara effektiva på nära håll för att undersöka lättåtkomliga mål, men de kommer att kämpa för att tillhandahålla effektiva visuella detaljer som krävs för att fatta meningsfulla beslut för mycket små mål eller de som ligger många meter bort.

 • Fokus: Kameror i det lägre segmentet har vanligtvis ett fast fokus som kräver att användaren flyttar kameran för att uppnå en skarp bild. Detta kan bli ett problem om jobbet kräver exakta mätningar. En bild som inte är i fokus betyder en mindre noggrann temperaturmätning, oavsett en viss kameras sanna termiska upplösning.

 • Synfält (FOV): För närbild av arbete kommer en lins med vidvinkel FOV (45 ° eller högre) att vara mer användbar än en teleobjektiv (vanligtvis 12 ° eller 6 °), vilket främst är för arbete på längre avstånd . För dem som behöver både nära och långt inspektionsfunktioner är en enhet med utbytbara linser det bästa verktyget.

 • Batteri: Batteriets beredskapstid, den förväntade batteritiden från kontinuerlig användning och möjligheten att snabbt byta ut batterier behöver alla tas med i ett beslut. För dem som bara behöver använda en termisk kamera en gång varannan vecka eller så, har standby-tid företräde. Omvänt kan de som förväntar sig att en kamera ska användas hela dagen vilja ha lång batteritid och förmågan att enkelt byta ut batterier för att slutföra arbetet utan avbrott.

Med detta i åtanke, nedan är tre handhållna värmekameramodeller med prisnivå och funktioner som kan fungera som en bra utgångspunkt för att bestämma den lämpligaste kameran för ens behov: FLIR E96, FLIR E8-XT och FLIR C5

Kameraexempel

- E96 erbjuder det bästa från alla världar.

Eftersom upplösning ofta kan spela den största rollen i priset för en viss kamera är det viktigt att tänka på vilken typ av upplösning som krävs, och utöver det, förmågan att fokusera kameran för att inspektera intressanta platser både nära och långt.

FLIR E96 erbjuder den bästa upplösningen för en handhållen termokamera med pistolgrepp. Det är också den första 640 × 480 äkta värmekamera som finns tillgänglig för under 110.000kr i detta utförande. När allt kommer omkring betyder fler pixlar mer detaljer, vilket ger möjlighet att få en mer exakt temperaturmätning varje gång för alla typer av mål.

För att dra full nytta av den upplösningen erbjuder E96 en rad utbytbara linser som kan autokalibreras och ge dynamiska fokuseringsalternativ. Tack vare tre FLIR AutoCalTM-objektiv som tillval, allt från telefoto (14 °) till vidvinkel (42 °), ger kameran den mest kompletta täckningen för inspektioner nära och långt.

Dessutom har E96 ett högt kapacitet men ändå utbytbart batterisystem för att ge mest flexibilitet för användning hela dagen.

- En E-serie kamera för närbildsbruk till ett överkomligt pris: FLIR E8-XT

Med en liknande pistolgreppsformfaktor som E96, erbjuder FLIR E8-XT en fin blandning av funktioner men till bara en bråkdel av kostnaden. Med den reducerade prisbilden kommer också reducerad upplösning, med en 320 × 240 äkta termisk upplösningsdetektor och saknar förmågan att justera fokus. Det fasta 45 ° -objektivet erbjuder ett lämpligt synfält för närmare inspektion, men kan inte bytas ut för ett annat objektiv. E8-XT ger dock användaren möjlighet att byta batterier för extern laddning, en nödvändighet för hela dagen, samtidigt som det fortfarande erbjuder ett mycket högt temperaturområde för en mängd olika högtemperaturinspektioner från -20°C till 550°C.

Begränsningarna för E8 gör den här enheten till ett bra val för dem som behöver en robust handkamera men inte behöver utföra inspektioner med lång räckvidd där ett smalare synfält och möjligheten att justera fokus är nödvändiga.

- C5: Den bästa handhållna termiska kameran under 10 000 SEK

Enheten har en verklig termisk upplösning på 160 × 120 och har en kompakt, pek-och-skjut-stilformfaktor med en pekskärm som fungerar med handskar samtidigt som den enkelt passar i fickorna.

Trots sin mindre storlek är enheten fortfarande robust nog för att hantera ett fall från två meter och skyddar dess komponenter från damm och smuts som finns på en arbetsplats.

För dem som för närvarande använder en FLIR ONE Pro är C5 en bra uppgradering eftersom batteriet räcker betydligt längre (4 timmar på en laddning) och har cirka 30 dagars standbytid för snabb men oregelbunden användning på nära håll, allt inom ett robust hölje och med Wi-Fi-anslutning.

Är du fortfarande inte säker på vad som är rätt kamera?

Gå djupare med ytterligare specifikationer för övervägande med värmekameraspecifikationer du borde veta innan du köper.

Länkar:

- Länk till produkten FLIR E96

- Länk till produkten FLIR E8-xt

- Länk till produkten FLIR C5

 

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta Anders Hjalmarsson:

 019 - 18 46 94

 Skicka e-post

 

 

FLIR A400 och A700 värmekameror beving

Noggrann och stabil temperaturmätning 24 timmar om dygnet.

FLIR A50 och A70 är smarta sensorkameror. De är perfekta för er som vill ha inbyggda möjligheter till analyser och larmfunktioner på kameran för tillståndsövervakning och branddetektering.

Med funktioner som Wi-Fi, en integrerad visuell kamera och ONVIF S-kompatibilitet är FLIR A50 / A70-kamerorna en flexibel, konfigurerbar lösning för att möta de unika behoven inom ett brett spektrum av branscher.

Kamerorna är enkla att lägga till, ställa in och använda i HMI / SCADA-system. Den perfekta hjälpen i automatiseringssystem. När de används som systemkomponenter för moln- och Industrial Internet of Things (IIoT) -lösningar kan A50 / A70-kameror hjälpa företag att skydda tillgångar, förbättra säkerheten, maximera drifttiden och minimera underhållskostnaderna.

 

Länkar:

- Länk till produkten FLIR A50/A70 Smart sensor

 

För mer information kontakta Anders Hjalmarsson:

 019 - 18 46 94

 Skicka e-post

 

 

 

 

FLIR A400 och A700 värmekameror beving

Kostnadseffektiv portabel logger för elkvalitet.

DranXperT® är en bärbar, prisvärd, energilogger och PQ-detektor från Dranetz.

DranXprt är 2 instrument i ett:

 • Dubbelriktad effekt / energilogger med trefas och hög noggrannhet
 • Elkvalitets-detektor med 1/2 cykelupplösning för att identifiera och registrera vanliga elkvalitets-problem som spänningsdippar/avbrott m.m.

DranXperT mäter alla effektparametrar som du förväntar dig, som W, VA, VAR, PF och Energi. 

Mäter elkvalitetsproblem som spänningsdippar m.m. enligt IEC 61000-4-30 samt övertoner enligt IEE 519-2014 / IEC 61000-4-7 . 

Webbgränssnittet gör det möjligt att konfigurera och starta inspelning av mätningar samt analysera data i realtid. Du kan även ladda ner data för djupare analys via usb eller direkt från webbläsaren.

Funktioner:

 • Kraft- / energilogger och PQ-störning / händelsedetektor
 • 3 spänningskanaler - Direkta mätningar upp till 600Vrms, CATIII
 • 4 strömkanaler - Branschstandard 0,333Vrms
 • Mäter: V, I, W (P), VA (S), VAR (Q), PF, energi m.m.
 • Elkvalitet - Registrerar trender
 • Mäter övertoner
 • Webbläsargränssnitt för realtidsmätare, konfigurering och dataöverföring
 • Gratis, olicensierad Dran-View XP-programvara för analys och rapportering
 • 7 timmar batteritid - Bäst i klassen
 • Automatisk kopplingsverifiering - LED-lampor indikerar felanslutning
 • Ethernet, USB-kommunikation
 • Modbus, BACnet
 • UL och CE-kompatibel

 Länkar:

- Länk till produkten Dranetz DranXpert

 

För mer information kontakta Magnus Eriksson:

 08-680 11 65

 Skicka e-post

 

 

 

 

FLIR A400 och A700 värmekameror beving

Våra kommande kurser och webinar vår/sommar 2021.

Beving har ett stort urval populära kurser. Bland annat inom elkvalitet, vibration, medicinska utrymmen och termografi. Kurserna gör att du utvecklas inom utbildningsområdet samtidgt som du lär dig våra instrument på djupet så att du mer effektivt kan sköta ditt arbete

Mer information om våra kurser

Kommande kurser med utsatt datum:

 • Livsviktigt - Webinar om IEC 60364-7-710 , 21-maj 2021, Distans (kostnadsfri)
 • Livsviktigt - Webinar om IEC 60364-7-710 , 25-maj 2021, Distans (kostnadsfri)
 • ITC-Certifiering Nivå 1, 25-28 maj 2021, Stockholm
 • Produktpresentation vårdrumspaneler. Webinar 2021-05-27 (kostnadsfri)
 • Produktpresentation vårdrumspaneler. Webinar 2021-06-03 (kostnadsfri)
 • Produktpresentation vårdrumspaneler. Webinar 2021-06-10 (kostnadsfri)
 • El-termograför Grundkurs, 15-16 juni 2021, Stockholm / distans
 • ITC-Certifiering Nivå 1, 31 augusti - 3 september 2021, Stockholm
 • ITC-Certifiering Nivå 2, 27 September-1 Oktober 2021, Stockholm
 • El-termograför Grundkurs, 6-7 oktober 2021, Stockholm / distans
 • ITC-Certifiering Nivå 1, 19-22 oktober 2021, Stockholm
 • El-termograför Grundkurs, 24-25 november 2021, Stockholm / distans
 • ITC-Certifiering Nivå 1, 30 november - 3 december 2021, Stockholm

Kursanmälan

För mer information kontakta Anders Hjalmarsson:

019 - 18 46 94

Skicka e-post

 

 

 

Tack för visat intresse!

Med vänliga hälsningar
/Personalen på Beving

 

 

 

Relaterade produkter

 • FLIR E96
  VÄRMEKAMERA
  FLIR E96 med fantastiska 640 x 480 IR-upplösning och utbytbara linser m.m.
  Art nr: 030xxxx

  Offertförfrågan

  Var god fyll i produkt
  Invalid Input
  Ange namn på kontaktperson
  Var god fyll i en giltig e-postadress
  Fyll i ett giltligt telefonnummer
  Fyll i de siffror du ser på bilden
  Visa ny bild Fel. Skriv de siffror som bilden visar
 • FLIR E8xt
  VÄRMEKAMERA
  Värmekamera med 320x240 px, NETD 50mK, WiFi, -20ºC till +550ºC
  Art nr: 030xxxx

  Offertförfrågan

  Var god fyll i produkt
  Invalid Input
  Ange namn på kontaktperson
  Var god fyll i en giltig e-postadress
  Fyll i ett giltligt telefonnummer
  Fyll i de siffror du ser på bilden
  Visa ny bild Fel. Skriv de siffror som bilden visar
 • FLIR C5
  VÄRMEKAMERA
  Värmekameran som passar alla. Kompakt, tålig och enkel att använda.
  Art nr: 0308749

  Offertförfrågan

  Var god fyll i produkt
  Invalid Input
  Ange namn på kontaktperson
  Var god fyll i en giltig e-postadress
  Fyll i ett giltligt telefonnummer
  Fyll i de siffror du ser på bilden
  Visa ny bild Fel. Skriv de siffror som bilden visar
 • FLIR A50/A70 Smart sensor
  VÄRMEKAMERA
  Kompakt värmekamera med smart sensor
  Art nr: 030xxxx

  Offertförfrågan

  Var god fyll i produkt
  Invalid Input
  Ange namn på kontaktperson
  Var god fyll i en giltig e-postadress
  Fyll i ett giltligt telefonnummer
  Fyll i de siffror du ser på bilden
  Visa ny bild Fel. Skriv de siffror som bilden visar
 • Dranetz DranXpert
  NÄTANALYSATOR
  Kostnadseffektiv portabel logger för elkvalitet
  Art nr: 030xxxx

  Offertförfrågan

  Var god fyll i produkt
  Invalid Input
  Ange namn på kontaktperson
  Var god fyll i en giltig e-postadress
  Fyll i ett giltligt telefonnummer
  Fyll i de siffror du ser på bilden
  Visa ny bild Fel. Skriv de siffror som bilden visar

Kontakt


Nyhetsbrev


Ogiltig e-postadress
Fyll i de tecken ni ser på bilden i rutan nedan.
Invalid Input

Din e-postadress kommer endast att användas till våra nyhetsbrev och du kan när du vill själv avsluta prenumerationen.

Huvudkontor


Beving elektronik AB
Storsätragränd 10
127 39 Skärholmen
Org nr: 556130-6696

08 - 680 11 99

info@beving.se

Beving Elektronik AB
Box 93
127 22 Skärholmen
Org nr: 556130-6696

08 - 680 11 99

info@beving.se

Denna sida använder cookies. En cookie är en liten textfil som placeras på din dator och denna används för att du ska uppleva sajten på bästa sätt Läs mer!