Jordfelsövervakning för direktjordat nät (TN / TN-S)

En jordfelsövervakning mäter summaströmmen i samtliga ledare i en matning utom jordledaren, d.v.s. fas/faser och noll-ledaren, med hjälp av en summaströmtransformator. Om inga läckströmmar (jordfelsströmmar) finns är summan noll. Om summan inte är noll beror det på att en läckström finns. Larm ges då som kan användas som enbart larm alternativt även för bortkoppling.

En förvarning för att om möjligt undvika driftstopp kan uppnås genom att det finns två inställbara larmnivåer. Den ena ställs på den nivå där man bedömer att det finns en säkerhetsrisk som motiverar (eller fordrar) driftstopp. Den andra ställs på ett lägre värde och utgör förvarningslarm. Då ett jordfel ofta uppstår gradvis kan förvarningslarmet ge möjlighet att lokalisera och åtgärda felet innan läckströmen når sådan nivå att driften måste stoppas. Det ger även möjlighet att stoppa driften på ett kontrollerat sätt för reparation, istället för ett driftstopp utan förvarning.

Övervakningsenheterna finns i flera olika varianter för olika typer av strömmar, enkanaliga eller för flera matningar, med olika typer av kommunikation till överordnade enheter, med inbyggda eller för separata summaströmtransformatorer, etc. Sortimentet är indelat i tre huvudserier:

RCM-serien
RCM-serien
Mäter AC (40…400Hz) och pulserande DC i en matning.
RCMS-serien
RCMS-serien
Mäter AC (40…400Hz) och pulserande DC i flera matningar. (Vissa av RCMS enheterna kan även mäta ner till ren DC.)
RCMA-serien
RCMA-serien
Mäter med typ B strömtransformatorer både AC, pulserande DC och ren DC (0…1000Hz)

Relaterade produkter


Kontakt


Nyhetsbrev


Ogiltig e-postadress
Fyll i de tecken ni ser på bilden i rutan nedan.
Invalid Input

Din e-postadress kommer endast att användas till våra nyhetsbrev och du kan när du vill själv avsluta prenumerationen.

Huvudkontor


Beving elektronik AB
Storsätragränd 10
127 39 Skärholmen
Org nr: 556130-6696

08 - 680 11 99

info@beving.se

Beving Elektronik AB
Box 93
127 22 Skärholmen
Org nr: 556130-6696

08 - 680 11 99

info@beving.se

Denna sida använder cookies. En cookie är en liten textfil som placeras på din dator och denna används för att du ska uppleva sajten på bästa sätt Läs mer!