Camille Bauer Sineax CAM

Utgången
Mätsystem med hög prestanda. Utgången produkt, ersätts av bland annat DM5000.
 • Modbus RTU
 • IEC 61850

 • Artikelnummer: 030xxxx

 • Utgången produkt - Ersätts av bland annat DM5000. Alla Camille Bauers multiinstrument finns idag med IEC61850 som tillval. 

  Camille Bauer SINEAX CAM-POWER multiinstrument är avsedd för mätningar i elektriska distributionssystem eller i industrianläggningar. Den modulära designen gör att den kan anpassas till enskilda applikationer och informationskrav på ett optimalt sätt .

  Mätsystem med hög prestanda, kapabel att bestämma den aktuella nätstatusen, extra belastning av icke - linjära konsumenter samt den totala belastningen av försörjningssystem. Kontinuerlig mätning garanterar att varje förändring på nätet lagras som mätdata.

  Den grundläggande noggrannhet är 0,1 % (U , I) eller 0,2 % för andra parametrar. Den programmerbara loggningsintervallen och den höga samplingsfrekvensen gör att enheten även lämplig för insamling av insignaler med varierande frekvens (t.ex. kontroll av nollgenomgång), förändrad sinusform (t.ex. kontroller av fasvinkel) eller hög nivåer av övertoner. Det valfria I/O-gränssnittet kan anpassas individuellt till alla krav . Upp till fyra grupper av terminaler är tillgängliga. En av fem möjliga funktioner kan tilldelas dem respektive.

  • Kontinuerlig mätning (utan avbrott)
  • Anpassning till respektive mätproblem med konfigurerbara provtagningsintervall och justerbara övergripande områden
  • I/O-gränssnitt kan anpassas till individuella behov
  • Konfiguration och mätvärdet förvärv via USB och Modbus (RS485)
  • Insamling av min- och maxvärden med tidsstämpel

  Valfria komponenter

  Modbus / TCP

  Modbus / TCP är ett vanligt protokoll för att enket konfigurera eller ladda ner mätdata. Det stöds av ett stort antal programvaror och därmed en snabb implementering av enheten. Tidssynkronisering av enheten sker  via NTP (Network Time Protocol). Med NTP får alla enheter en gemensam tidbas.

  IEC 61850

  Sineax CAM med stöd för IEC 61850 är en mätanordning som baseras på användningen av konventionella ström- och spänningstransformatorer. Sineax CAM ger inte bara mätdata i det övervakade systemet, den kan även användas som en IEC 61850-gateway. Genom GGIO kan tillståndsinformation (t.ex. PÅ/AV eller en egenkontroll signal), kan analoga mätningar (t.ex. temperatur) eller mätarpulser (kWh / kvarh) från externa enheter som inte stödjer IEC 61850 hanteras. Dessa mätdata kan sedan nås via IEC 61850-gränssnittet.

  Datalogger

  Dataloggern spelar in långtidsmätningar och kan skapa lastprofiler. Den registrerar medelvärden  och variationer av momentanvärden. Läs av enheten automatiskt t.ex. varje vecka, månad. Värdena kan lagras för en önskad tid, och därmed möjliggöra fastställandet av energiförbrukningen för fakturering.

  Loggbok

  Loggboken utgör en kronologisk registrering av händelser, larm och systemmeddelanden. Varje förändring av systemtillståndet och varje åtkomst till enheten kan på det viset reproduceras och analyseras vid ett senare tillfälle i en korrekt sekvens.

  Display

  Displayen är avsedd för visning av mätdata, larmetexter och händelser. Den visar även information eller mätinformation av I/O-gränssnitt. Användaren kan anpassa visningen nästan helt fritt efter sina individuella behov.

  Rogowskispolar

  Rogowskispolar kan monteras snabbt och enkelt utan att behöva öppna strömkretsen och kan täcka ett brett användningsområde med hjälp av det breda, valbara mätområdet. De har högre bandbredd än konventionella strömtransformatorer, det gör att de bättre mäter snabba strömmförändringar och övertoner. Rogowskispolar passar för lågspänningsapplikationer upp till 1000V, där en korrekt analys av övertoner och återkopplingssystem behövs eller för testanläggningar där enheten under testet ändras ofta.

 • Kommunikation: Modbus RTU - RS-485 / IEC 61850, Modbus TCP - Ethernet,
  Direktmatning: 690 V
  Noggrannhetsklass: 1 S
  Övertoningsanalys: 63e
  Mått90mm x 186mmmm

Tillbehör


Liknande produkter


Ersättningsprodukter

Kontakt


Nyhetsbrev


Ogiltig e-postadress

Din e-postadress kommer endast att användas till våra nyhetsbrev och du kan när du vill själv avsluta prenumerationen.

Huvudkontor


Beving elektronik AB
Box 93
127 22 Skärholmen
Org nr: 556130-6696

08 - 680 11 99

info@beving.se

Beving Elektronik AB
Box 93
127 22 Skärholmen
Org nr: 556130-6696

08 - 680 11 99

info@beving.se

Denna sida använder cookies. En cookie är en liten textfil som placeras på din dator och denna används för att du ska uppleva sajten på bästa sätt Läs mer!