Gossen Metrawatt Elsäkerhetstestare
SECUTEST BASE / PRO
Elsäkerhetstestare för medicinsk utrustning, el- och hushållsapparater samt svetsaggregat
- Testar medicinsk utrustning enligt IEC/EN 62353
- Testar elapparater enligt DIN VDE 0701 – 0702 (EN 62638 draft)
- 8 förprogrammerade standardtestsekvenser
- Levereras med spårbart kalibreringscertifikat
-
Beskrivning
Secutest Base / Pro är snabba och lätthanterliga elsäkerhetstestare främst avsedd för periodiskt underhåll och test efter reparation. Den testar bl.a. medicinsk utrustning enligt IEC/EN 62353, svetsaggregat enligt IEC/EN 60974-4, och elapparater enligt DIN VDE 0701-0702.Den senare standarden finns också som föreslagen Europastandard EN 62638 Draft.
- Testar medicinsk utrustning enligt IEC/EN 62353
- Testar elapparater enligt DIN VDE 0701 – 0702 (EN 62638 draft)
- Testar svetsaggregat enligt IEC/EN 60974-4
- 8 förprogrammerade standardtestsekvenser
- Konfigurerbar testsekvens för specialapplikationer
- Nominellt användningsområde 100...240 V, 50...400 Hz
- Ström i skyddsledare, beröringsström, läckström samt patientläckström mäts med AC- och DC-komponenter separat
- Läckströmsmätning med bandbredd upp till 1 MHz
- Mäter även 3-fas apparater (med adapter, option)
- 1 st. USB A och 2 st. USB B gränssnitt
- IZYTRONIQ mjukvara för analys och rapportgenerering (nedladdningsbar på Internet))
- Datahantering och lagring för automatiska sekvenser och mätvärden med minne för upp till 50.000 värden
- Automatisk kontroll av anslutet mätobjekt och avkänning av skyddsklass innan mätning startas
- Säkerhetsklass 1, EN 61010-1
- Levereras med spårbart kalibreringscertifikat
Stort fokus har lagts på enkel hantering och snabbt utförande av mätningar på många olika typer av utrustning. Åtta förprogrammerade testsekvenser i enlighet med olika standarder täcker de flesta behov. En nionde testsekvens är fritt programmerbar för speciella applikationer. Mätningar kan också utföras manuellt en och en, eller grupperas tillsammans i en så kallad ”manuell sekvens”. Såväl matningen av instrumentet som anslutningen av testobjektet kontrolleras automatiskt före mätning, vilket både skyddar användaren och eliminerar risken för felaktigt resultat p.g.a. felaktig anslutning. I samband med anslutningstestet kontrolleras också testobjektets skyddsklass automatiskt.
Ett stort utbud av anslutningsadaptrar möjliggör anslutning av objekt med olika typer av kontakter, eller utan kontakt. Instrumentet mäter på både en- och trefas objekt med nominell spänning 100…240 VAC och frekvens 50…400 Hz. Samma gränser gäller även för matning av instrumentet. Vid test av SELV/PELV kretsar kan spänningsmätning upp till 300V utföras. Ström i skyddsledare, beröringsström, läckström samt patientläckström mäts med AC- och DC-komponenter separat. Läckströmmar mäts med bandbredd upp till 1 MHz.
En komplett databas kan byggas i instrumentet med olika kunder/operativa enheter och under det olika objekt, där varje objekt är kopplad till vald testsekvens eller enskilda mätningar. Data kan skrivas in direkt på instrumentet där ett minitangentbord visas på displayen, med ett separat tangentbord, eller via en PC. Testobjekts identitet kan också matas in med en streckkodsläsare.
Den stora bakgrundsbelysta färgdisplayen guidar användaren med menyer, inställningsalternativ, instruktioner, inkopplingsscheman och felmeddelanden. Utöver att visas på displayen kan mätresultat också lagras på ett USB minne eller föras över till en PC. Rapporter kan genereras direkt i instrumentet och skrivas ut på en direktansluten skrivare.
ETC mjukvaran för analys och avancerad rapportgenerering är fritt nedladdningsbar från tillverkarens hemsida efter att instrumentet registrerats. Det kan göras hur många gånger som helst, för att alltid ha den senaste versionen. Firmware i instrumentet är också enkelt uppdateringsbar via en av USB portarna. Det görs regelmässigt vid kalibrering av instrumentet och kan även utföras av direkt av användaren.
- Filer
Kontaktperson
Maria Westman
076 - 100 00 23
Skicka e-post