• Kunskap
  • Erfarenhet
  • Kvalitet

Varför klickar och fryser min värmekamera ibland?

Du kan vara lugn, allt är i sin ordning. Den utför en så kallad Non-Uniformity Correction (NUC), men varför gör det detta?

Under en NUC kommer kameralåset ner mellan optik och detektor, vilket gör ett klickande ljud och fryser bildströmmen en stund. Slutaren fungerar som en platt referenskälla för detektorn att kalibrera sig själv och termiskt stabilisera.

Detta händer regelbundet i okylda infraröda kameror, men det kommer också att hända ibland i kylda infraröda modeller. Det kallas också en FFC (flat field correction).När kommer kameran att utföra en NUC?
Vid första uppstarten utför kameran ofta en NUC. När kameran värms upp och når en stabil driftstemperatur blir NUC mindre frekvent. Även om du kan få en termisk bild ungefär 20 sekunder efter att du startat kameran, behöver de flesta värmekameror minst 20 minuter uppvärmningstid i en stabil miljö för bästa temperaturmätningsnoggrannhet.

Kameran utför en NUC automatiskt, men du kan också använda NUC-funktionen manuellt innan du mäter en viktig temperatur eller tar en kritisk bild. Detta hjälper till att säkerställa största noggrannhet.  

Kan jag styra NUC så att det inte sker vid fel tid?
Som nämnts ovan är NUC viktigt för att förbättra temperaturavläsningarna. Utan NUC riskerar du att få instabila temperaturavläsningar. NUC kan inte inaktiveras på de flesta handhållna kameror, men på de flesta automatiserings- och vetenskapsenheter kan NUC ställas in från auto till manuellt läge. Detta låter dig kontrollera exakt när kameran utför en NUC, antingen genom programvaru- eller hårdvarusignaler

 

Kontakta oss om ni har några frågor

Kontaktperson

Anders Hjalmarsson
Försäljning

072 - 215 25 78
019 - 18 46 94
Skicka e-post

Kontaktperson

Magnus Eriksson
Försäljning
070 - 318 86 63
08 - 680 11 65
Skicka e-post

Relaterade produkter

Relaterat från kunskapsbanken

Mer från kunskapsbanken

Fler spännande kategorier