• Kunskap
  • Erfarenhet
  • Kvalitet

Vilken värmekamera är rätt för mig?

Vi hjälper dig hitta rätt värmekamera - Guide.

För att hitta den lämpligaste värmekameran, bör man tänka på vad kameran ska användas för och hur ofta man planerar att använda den.

FLIRs termiska kameror för bostads-, kommersiell och industriell användning varierar i pris från runt 5000 kronor till flera hundra tusen med betydande skillnad i prestanda däremellan. Rätt kamera ger de funktioner som användaren behöver till ett pris de har råd med.

Eftersom det finns dussintals specifikationer som man kan jämföra mellan kameror, är det viktigt att förstå vilka som kan vara mest användbara att kontrollera när man utvärderar de olika värmekameraserier som erbjuds av FLIR.

Här är fyra av de viktigaste faktorerna att tänka på:

  • Upplösning: Generellt, ju lägre kostnad för en kamera, desto lägre upplösning. Även med en lägre upplösning kan dessa kameror vara effektiva på nära håll för att undersöka lättåtkomliga mål, men de kommer att kämpa för att tillhandahålla effektiva visuella detaljer som krävs för att fatta meningsfulla beslut för mycket små mål eller de som ligger många meter bort.

  • Fokus: Kameror i det lägre segmentet har vanligtvis ett fast fokus som kräver att användaren flyttar kameran för att uppnå en skarp bild. Detta kan bli ett problem om jobbet kräver exakta mätningar. En bild som inte är i fokus betyder en mindre noggrann temperaturmätning, oavsett en viss kameras sanna termiska upplösning.

  • Synfält (FOV): För närbild av arbete kommer en lins med vidvinkel FOV (45 ° eller högre) att vara mer användbar än en teleobjektiv (vanligtvis 12 ° eller 6 °), vilket främst är för arbete på längre avstånd . För dem som behöver både nära och långt inspektionsfunktioner är en enhet med utbytbara linser det bästa verktyget.

  • Batteri: Batteriets beredskapstid, den förväntade batteritiden från kontinuerlig användning och möjligheten att snabbt byta ut batterier behöver alla tas med i ett beslut. För dem som bara behöver använda en termisk kamera en gång varannan vecka eller så, har standby-tid företräde. Omvänt kan de som förväntar sig att en kamera ska användas hela dagen vilja ha lång batteritid och förmågan att enkelt byta ut batterier för att slutföra arbetet utan avbrott.

Med detta i åtanke, nedan är tre handhållna värmekameramodeller med prisnivå och funktioner som kan fungera som en bra utgångspunkt för att bestämma den lämpligaste kameran för ens behov: FLIR E96, FLIR E8-XT och FLIR C5Kameraexempel / rekommendationer:

 

Teledyne Flir E96 - Erbjuder det bästa från alla världar.

Eftersom upplösning ofta kan spela den största rollen i priset för en viss kamera är det viktigt att tänka på vilken typ av upplösning som krävs, och utöver det, förmågan att fokusera kameran för att inspektera intressanta platser både nära och långt.

FLIR E96 erbjuder den bästa upplösningen för en handhållen termokamera med pistolgrepp. Det är också den första 640 × 480 äkta värmekamera som finns tillgänglig för under 110.000kr i detta utförande. När allt kommer omkring betyder fler pixlar mer detaljer, vilket ger möjlighet att få en mer exakt temperaturmätning varje gång för alla typer av mål.

För att dra full nytta av den upplösningen erbjuder E96 en rad utbytbara linser som kan autokalibreras och ge dynamiska fokuseringsalternativ. Tack vare tre FLIR AutoCalTM-objektiv som tillval, allt från telefoto (14 °) till vidvinkel (42 °), ger kameran den mest kompletta täckningen för inspektioner nära och långt.

Dessutom har E96 ett högt kapacitet men ändå utbytbart batterisystem för att ge mest flexibilitet för användning hela dagen.  

Flir E8 Pro - En kamera med många funktioner till ett överkomligt pris: 

Med en liknande formfaktor för pistolgrepp som E96, erbjuder FLIR E8 Pro en fin blandning av funktioner men till bara en bråkdel av kostnaden. Med den reducerade prisbilden kommer också reducerad upplösning, med en 320 × 240 äkta termisk upplösningsdetektor och saknar förmågan att justera fokus.

Det fasta 45° -objektivet erbjuder ett lämpligt synfält för närmare inspektion, men kan inte bytas ut för ett annat objektiv. E8 Pro ger dock användaren möjlighet att byta batterier för extern laddning, en nödvändighet för hela dagen, samtidigt som det fortfarande erbjuder ett mycket högt temperaturområde för en mängd olika högtemperaturinspektioner från -20°C till 550°C.

Begränsningarna för E8 gör den här enheten till ett bra val för dem som behöver en robust handkamera men inte behöver utföra inspektioner med lång räckvidd där ett smalare synfält och möjligheten att justera fokus är nödvändiga.

 

 Teledyne Flir C5 - Den bästa handhållna termiska kameran under 10 000 SEK

Enheten har en verklig termisk upplösning på 160 × 120 och har en kompakt, pek-och-skjut-stilformfaktor med en pekskärm som fungerar med handskar samtidigt som den enkelt passar i fickorna.

Trots sin mindre storlek är enheten fortfarande robust nog för att hantera ett fall från två meter och skyddar dess komponenter från damm och smuts som finns på en arbetsplats.

För dem som för närvarande använder en FLIR ONE Pro är C5 en bra uppgradering eftersom batteriet räcker betydligt längre (4 timmar på en laddning) och har cirka 30 dagars standbytid för snabb men oregelbunden användning på nära håll, allt inom ett robust hölje och med Wi-Fi-anslutning.

Är du fortfarande inte säker på vad som är rätt kamera?

Gå djupare med ytterligare specifikationer för övervägande med värmekameraspecifikationer du borde veta innan du köper.
 

 

Har du frågor eller vill veta mer?

Kontakta oss så hjälper vi dig. 

Kontaktperson

Anders Hjalmarsson
Försäljning

072 - 215 25 78
019 - 18 46 94
Skicka e-post

Kontaktperson

Fredrik Spang
Försäljning
019 - 18 35 29
Skicka e-post

Kontaktperson

Magnus Eriksson
Försäljning
070 - 318 86 63
08 - 680 11 65
Skicka e-post

Andra artiklar inom denna kategori

Fler spännande kategorier

Relaterade produkter