• Kunskap
 • Erfarenhet
 • Kvalitet

Dranetz Nätanalysator

Finns i flera varianter

Encore

Nästa generations fasta mätsystem för elkvalitet.

 • Mäter energi och förbrukning.
 • Nästa generations fasta mätsystem
 • Skalbart för att passa in i alla applikationer
 • Kombinera ditt instrument med spänning-ström-digitalmoduler och/eller mätvärdesomvandlare och frekvensmätare

Nästa generations fasta mätsystem för elkvalitet.

 • Mäter energi och förbrukning.
 • Nästa generations fasta mätsystem
 • Skalbart för att passa in i alla applikationer
 • Kombinera ditt instrument med spänning-ström-digitalmoduler och/eller mätvärdesomvandlare och frekvensmätare

 • Beskrivning

  Marknadsledande Dranetz-BMI presenterar nästa generations fasta mätsystem för elkvalitet, energi och förbrukning.

  Systemet kan kundanpassas för specifika uppgifter tack vare sin modulära design. Kombinationen av föregångarnas bästa användargränssnitt, Signature Systems webbmotor och PowerXplorers pekskärm i färg (tillval), gör instrumentet både lättillgängligt och enkelt.

  Revolutionerande innovation

  Encore Series är det första instrumentet i sitt slag som bryter sig loss från det traditionella åttakanalsformatet (4 spänningar och 4 strömmar). Kombinera fritt spännings-, ström- och datainsamlingsmoduler och bygg upp till fyra instrument i ett enda kompakt, kostnadseffektivt paket.
  Välj bland:

  • Modul med fyra spänningsingångar (V)
  • Modul med fyra strömingångar (I)
  • Mätvärdesomvandlare (fyra strömmar eller fyra spänningar) (T)
  • Modul med åtta digitala ingångar eller fyra digitala utgångar (D)

  Där äldre generationer krävde två eller flera separata instrument kan nu pengar och plats sparas genom att kombinera upp till fyra moduler i ett enda instrument. Det finns många fördelar med integrerade moduler, inte minst tids- och utrymmesvinster. Populära kombinationer är:

  Traditionellt åttakanaligt instrument, en spänningsmodul (V) och en strömmodul (I).16-kanalig prestandamätare (på utrustningens in- och utgångar), två spänningsmoduler (V)och två strömmoduler (I).16-kanalig distributionsövervakning i transformatorstationer, en spänningsmodul (V) och tre strömmoduler (I).16-kanalig spänningsövervakning i fyra elkvalitetsinstrument, fyra spänningsmoduler (V).

  Genom att lägga till datainsamlingsmoduler kan nya instrument skapas, t.ex. processkvalitet (V, I, T, D), nätstabilitet (V, D, D, D), etc.

   

  Översikt

  Kommunikation

  Avlägsna, fasta och semipermanenta applikationer kräver flexibla och pålitliga kommunikationslösningar. Encore Series stödjer industristandarder som t.ex:

  • 10/100BaseT Ethernet, RS232 och RS485
  • Analogt modem (tillval), GSM (tillval), GPRS (tillval)
  • Protokoll så som TCP/IP, HTTP, XML, Modbus TCP/RTU
  • Fjärrstyrning och övervakning via Internet eller LAN
  • Larm och meddelanden via e-post, relätillslag eller personsökare

  Normenlighet

  Encore Series kan med fördel användas för att fortlöpande kontrollera överensstämmelse med EN50160, IEC61000-3-6/7 eller egendefinierade normer.

  Spänningsmodulerna har certifierats av ett oberoende laboratorium som klass A-instrument enligt IEC61000-4-30. Encore Series mätresultat är tillförlitliga, repeterbara och lever upp till högt ställda krav.

  Prestandautvärdering

  Genom att kombinera flera moduler kan Encore Series på ett intelligent sätt mäta och analysera en mängd olika utrustnings- och nätparametrar.
  Utvärdering av prestanda och funktion hos elsystemet kan t.ex. göras för applikationer som:

  UPS - Encore Series mäter både in- och utgångar och övervakar kontinuerligt utrustningens prestanda för att säkerställa korrekt funktion samt kontrollera att tillverkarens specifikation uppfylls. En lättläst prestandarapport finns i svarsmodulen UPS.Tillförlitlighet - En tydlig indikation erhålles på elsystemets tillförlitlighet genom att systemet samtidigt och kontinuerligt mäter elkvalitet i flera olika punkter.Förebyggande underhåll - Utvärderingar ger en statistisk analys som kan ligga till grund för beslut att underhålla eller byta ut utrustning vid behov istället för enligt ett löpande schema. På så sätt kan kostnader reduceras genom att onödigt underhåll undviks.

  Kompabilitet

  Encore Series kan utnyttja befintliga tillgångar samtidigt som det drar fördel av de senaste funktionerna. Följande tillbehör stöds:

  Alla Dranetz-BMIs Signature System DataNoderModemuppkoppling till 7100 PQNoderPC-programvaran Dran-View 6Electrotecs mjukvara PQView

  Standard Modbus-drivern låter systemet använda andra tillverkares instrument med Encore Series.

   

  Optioner

  Bygg instrumentet efter Dina behov

  Med Encore Series kan fabriksinstallerade moduler för spänning, ström, mätvärdesomvandling samt digitala in- och utgångar kombineras för att lösa specifika uppgifter. Fyra moduler kan installeras i ett kompakt instrument, vilka sedan kan kopplas samman för att bygga upp till fyra virtuella analysatorer.
  Till höger visas två spänningsmoduler (V) och två strömmoduler (I) kombinerade för att bygga en prestandamätare för att mäta t.ex. in- och utgångar på en UPS.

  Spänning Ström Mätvärdesomvandlare Digital

  Pekskärmen i färg (tillval) visar flikar med exempelapplikationer för Encore Series.

  Nytt format 61SG, 61SGD DataNode

  Nu finns ett nytt format på ENCORE för brytarfack. Den har samma prestanda flexibilitet som standrad modellen 61STD. Välj med eller utan touchskärm.

   

  Programvara

  Encore Series Software

  Hjärtat i Encore Series är det webbaserade Encore Series Software. Den intelligenta mjukvaran både styr instrumenten och är ett användargränssnitt för hela systemet. Encore Series Software kan användas för alla applikationer, från små system med ett par instrument till mycket stora system som spänner över hela anläggningar eller distributionsnät med 50 eller fler mätpunkter.

  Encore Series Software kommunicerar automatiskt med varje instrument i systemet med hjälp av alla tillgängliga kommunikationsmetoder för att hämta data. Det är också en lösenordsskyddad webbserver för analys och presentation av data. Alla interaktioner med systemet, så som avläsning av data, att skapa rapporter, inställningsförändringar, etc., kan göras från en vanlig webbläsare. Med fleranvändargränssnittet kan också kollegor, ingenjörer och konsulter samtidigt analysera samt dela data och rapporter i en välkänd miljö.

  Analys och rapportering

  Program finns för att bygga ut Encore Systems analytiska förmåga eller för att hantera flera mätsystem.

  Dran-View 6 är ett kraftfullt och lättanvänt system för att analysera data och skapa rapporter. Det är marknadens snabbaste och mest lättanvända mjukvara för elkvalitetsanalys. Dran-View kan också läsa in, presentera och analysera data från t.ex. handhållna instrument tillsammans med Encore Series data, och göra jämförelser eller rapporter från flera mätpunkter eller instrument.

  PQView är en databasapplikation utvecklad av Electrotec Concepts och är designat för att lagra och analysera stora mängder störnings- och elkvalitetsdata från hundratals mätpunkter. PQView innehåller statistiska analysverktyg och datahantering som snabbt kan karakterisera data. Encore Series är det enda mätsystemet med PQView-kompabilitet som standard.

  Visualisering och analys

  Encore Series Software (till höger) tillhandahåller lättanvända webbsidor för t.ex. visualisering och analys av data, rapportering, instrumentinställningar, etc.
  De flesta av dessa funktioner finns också i den lokala pekskärmen. Den ljusstarka och färgrika skärmen, som också finns i rackmontageutförande, är mycket användbar för direktavläsningar och -analyser. Den stödjer även rapportering via en färgkodad översiktsskärm eller EN50160-rapportgeneratorn.

   

  Svarsmoduler

  ENCORE omvandlar rådata från händelser till svar för att fastställa felkällan och orsaken till störningen. Dessa unika verktyg sparar tid och ökar precisionen vid analyser av elkvalitetsproblem.

 • Videoklipp
  För att se innehållet behöver du godkänna cookies för marknadsföring, klicka på länken för att ändra inställningar för cookies.
 • Filer
Fråga oss
Magnus Eriksson
Magnus Eriksson

 070 - 318 86 63
 08 - 680 11 65
 Skicka e-post

Kurskategorier
Elkvalitet
Elkvalitet
Mer info / Anmälan
Fast installerat / multiinstrument